Voor zowel (het hervatten van) danslessen, vrijdansen en het diner dansant gelden de volgende algemenen richtlijnen.

De geldende richtlijn van het RIVM is leidend.

Basisprotocol vanaf 28 november 2021 

Per 28 november heeft het demissionair kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd.

Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks leven overdag (school, werk, sport et cetera) door, maar wel met aanvullende regels. In de avond is bijna alles gesloten. De aanvullende maatregelen gaan in op zondag 28 november om 05.00 uur en gelden in ieder geval tot zondag 19 december. De situatie wordt op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld door het kabinet. Indien er eerder wijzigingen vanuit de overheid komen zullen we dit direct communiceren.

Maatregelen en dringende adviezen door onze sector

  • Er geldt een sluitingstijd voor alle locaties en evenementen tussen 17.00 en 05.00 uur. Na sluitingstijd is het niet toegestaan om een les of training te geven, ook geen priveles.
  • 1,5 meter afstand is verplicht voor alle volwassen vanaf 18 jaar.
  • Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan.
  • 1,5 meter afstand en een mondkapje wordt verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt, waaronder dansscholen. Dit heeft effect op het aantal bezoekers. Er kunnen minder mensen binnen zijn.
  • CTB verplicht in de dansschool

Per 6 november heeft het demissionair kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd. Bij sport en cultuur op binnen locaties is er voor publiek en dansers vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist.  Voor horeca in een cultuur gelegenheden is het vooralsnog vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist.

Lees alle nieuwe maatregelen per 6 november op de website van de Rijksoverheid.

LINK NAAR HET PROTOCOL : Algemeen Protocol Dans Sector

Na klikken op de link wordt het protocol op een nieuwe pagina geopend.